Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Simon István tagintézmény-vezető úr évzáró gondolatai


Tisztelt Szülők, Nagyszülők, Hozzátartozók, Kedves Diákjaink!

 

 

Engedjék meg, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel évzáró beszédemet ez úton osszam meg. A tanév végén az iskola életében fontos feladat, hogy számba vegyük a kitűzött célokat és az elért eredmények. A tanév során legfontosabb feladatunk az volt, hogy szakmai munkánk folyamatos megújulása mellett szabadidős programkínálatunkat is tovább bővítsük. Szerettük volna, hogy az iskolánkban folyó munka, eredményeink és sikereink sokak számára ismertek és elismertek legyenek. Úgy gondolom, az idei tanév azt bizonyította, hogy elképzeléseink megvalósultak.

Éves munkánkat tekintve szinte felsorolni sem lehet azt a rengeteg versenyt, kirándulást, játszóházat, szabadidős tevékenységet, melyet gyermekeink érdekében szerveztünk az elmúlt időszakban. Honlapunkon és Facebook profilunkon számtalanszor adtunk hírt különböző eseményekről, sikereinkről. Ez még akkor is igaz, ha munkánkat a rendkívüli helyzet nehezítette, ezért sok tervezett program, verseny, kirándulás elmaradt. A teljesség igénye nélkül engedjék meg, hogy megemlítsek néhány jelentős eseményt, mely az idei tanévünket színesítette, gazdagította. Hagyományos programjaink mellett, mint az Egészségnappal összekötött Őszi Fesztivál, a mindig jó hangulatú Farsang vagy a hagyományosan nagy létszámmal megrendezett SZM Bál mellett színházi előadások, játszóházak, koncertlátogatások, adventi hangversenyek, a Zene világnapja alkalmából megszervezett zenei bemutató, kirándulások, korcsolyázás, gyalogos és kerékpáros túrák,  gazdagították iskolánk mindennapjait. Idén az Advent Budapesten pályázat keretében 55 diákunk töltött egy felejthetetlen napot Budapesten. Az adventi időszakban két jótékonysági akcióval is segítettük az arra rászorulókat. Tovább folytattuk a Határtalanul programot, melynek keretében hetedikes diákjaink a Délvidéken kirándultak. Eredményesen szerepeltek tanulóink a Magyar Kultúra napján. Bekapcsolódtunk a Lázár Ervin Programba és az Európai Diáksport Napja Rendezvényeibe. A feltalálók napja alkalmából projektdélutánt szerveztünk tanulóinknak. Online formában, de megtartottuk a hagyományos Gyermek és sportnapot. Csatlakoztunk az „Ültess fát!” mozgalomhoz. Ebben a tanévben már harmadik alkalommal került megszervezésre a Bringásvándor tábor, melynek keretében 15 tanítványunk fog július végén egy héten át barangolni hazánk egyik tőlünk távoli vidékén, a Felső Tiszánál.

Természetesen a gazdag szabadidős programkínálat mellett nem feledkezhetünk meg legfontosabb feladatunkról, a tanulásról sem.

Kedves Diákok! Remélem, hogy mindannyitok a képességeinek megfelelő, remélt eredményt érte el a tanév során. Mi pedagógusok arra törekedtünk, hogy minden diákunk számára az életben jól hasznosítható, kompetencia-alapú tudást nyújtsunk. Úgy gondolom, hogy közös erőfeszítésekkel jó úton haladunk. Erre engednek következtetni azok a sikeres tanulmányi és sportversenyek, melyek közül a legfontosabbakat szeretném kiemelni.

Büszkék vagyunk a Kistérségi matematika versenyen elért 1-2-3. helyre, a Magyar Kultúra Napján elért különdíjra, a Bod Péter Ákos Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulóján elért 1. helyre, a Neuman Megyei Angol Projektverseny 2-4. helyezésére. Több informatika versenyre készültek fel tanulóink. Különösen szép sikert értek el tanítványaink a SZMSZC III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola megyei informatika versenyén, ahol a 7-8. évfolyamosok a 3. helyezést érték el, valamint a Neumann CEO megyei informatikaversenyén, ahol egy csapat 5. és egyéni 3. helyezést sikerült megszerezni.  Örülünk a Zrínyi Ilona Megyei Informatika versenyen elért csapat 10. helyezésnek. Tanítványaink lelkesen vettek részt városi szervezésű versenyeken is. A Faludi Ferenc Városi Könyvtár „Itt élek, ez a városom” című vetélkedőjén csapatversenyben 1. helyezést, a „Bemutatom Körmendet” irodalmi pályázaton 1-2-3. helyezést, a „Mesemondó versenyen” 1-3. helyezést értek el tanulóink. A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium német és angol nyelvi vetélkedőjén csapatban a 4. helyezést szerezték meg tanítványaink.

Sportsikereink közül szeretném megemlíteni a hogy eredményesen szerepeltünk a diákolimpia versenysorozatban négy sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában, tornában, vívásban. Sajnos több versenysorozat a járványhelyzet miatt félbeszakadt. Labdarúgóink a Somogyi Jubileumi Labdarúgó Tornán II. korcsoportban 1. helyezést, a 36. Somogyi Labdarúgó Kupán I. korcsoportban 1. helyezést, II. korcsoportban 2. helyezést, III. korcsoportban 1. helyezést, a Süni Kupán a 3-4. osztályosok versenyében 3. helyezést érték el. Tornászaink a 3. Járási Tornaversenyen csapatban az 1. helyezést, egyéniben 1-3-6. helyezéseket érték el. A diákolimpiára felkészítő megyei tornaversenyen az I. korcsoport 3. helyezést, egyéni 2-3. helyezést, a II. korcsoport 6. helyezést, egyéniben 10. helyezést, a III-IV. korcsoport 3. helyezést, egyéni 8-10. helyezést sikerült megszerezni. Különösen büszkék vagyunk a Megyei Torna Diákolimpián elért sikerekre, hiszen tanítványaink I. korcsoportban a csapat 1. helyezést, egyéniben 2-3. helyezést, II. korcsoportban a csapat 3. helyezést, III. korcsoportban a csapat 4. helyezést, egyéniben 7-8. helyezést érték el. A Torna Diákolimpia Országos elődöntőjébe jutott csapataink is szépen képviselték iskolánkat, hiszen I. korcsoportban 12. helyen, míg II. korcsoportban 10 helyen végeztek. Úszás sportágban a bolyai Kupán egyéni versenyszámokban 1-2-3-4-5. helyezéseket értek el úszóink.  A 4×25 m-es gyorsváltóban 2. helyen végzett csapatunk. Szép eredményeket értek el versenyzőink a Megyei Úszó Diákolimpián.

Tanítványain a felsoroltak mellett számos sikert, szép eredményt értek el on-line és levelező versenyeken is.

Gratulálunk tanulóinknak a tanév során elért eredményeikhez. Az idén is szép számban elismert, nevelőtestületi, igazgatói, alapítványi valamint osztályfőnöki dicséretben részesülő tanulóink osztálykeretben kapták meg az elismerő okleveleket és jutalomkönyveket.

A kiváló eredmények felsorolása után szeretném valamennyi kollégámnak, munkatársamnak megköszönni az egész évben végzett áldozatkész munkáját, melynek köszönhetően diákjaikkal együttműködve ilyen szép sikereket értünk el.

Ennek kapcsán szeretném elmondani, hogy a 2020-21-es tanévben sikeres beiskolázási programunk nyomán két első osztály indítására kaptunk engedélyt a Szombathelyi Tankerületi Központtól.

Most pedig két fontos személyi változást is szeretnék megosztani Önökkel.

Az idei tanév során két kolléganőnk nyugállományba vonult. Fodorné Greskó Erzsébet tanítónő, valamint Tamus Beáta tanárnő hosszú évekig teljesítették iskolánkban pedagógusi hitvallásukat, nevelték, oktatták tanítványaikat. A két kolléganőnek nyugállományba vonulása alkalmával külön köszönöm a diákokért és az iskolánkért végzett áldozatos munkájukat, további életükre pedig jó erőt, egészséget és boldogságot kívánok. Tőlük a jövő tanév elején szeretnénk elköszönni.

Kedves búcsúzó diákjaink! Engedjétek meg, hogy ily módon is búcsúzzam Tőletek. A búcsú mindig nehéz. Nehéz számotokra és nehéz számunkra is. Még ha most rendhagyó módon is búcsúzunk el tőletek, szeretnénk, ha majd később, amikor visszagondoltok az itt töltött tanulóévekre, csupa jó és vidám élmények jussanak eszetekbe a Somogyi iskoláról. Kívánom, hogy találjátok meg az életben a számításotokat. Köszönjétek meg szüleiteknek azt a sok szeretet és támogatást, amit tőlük kaptatok, mi is ezt tesszük.

Kedves Szülők! Köszönjük az elmúlt tanév során megmutatkozó együttműködésüket, segítségüket. Rengeteg tanulmányi, sport és szabadidős programunk csak az Önök hathatós segítségének köszönhetően valósulhatott meg. Köszönjük és továbbra is várjuk megtisztelő támogatásukat.

Köszönöm a Szombathelyi Tankerületi Központ, a Polgármesteri Hivatal, a Városgondnokság és székhelyintézményünk, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola valamennyi dolgozójának a tanév során nyújtott támogatásukat.

Végezetül kívánok mindenkinek élményekben gazdag, balesetmentes, vidám nyarat, kollégáimnak pedig jó feltöltődést a következő tanév feladataira. Ezzel a 2019-20-es tanévet bezárom.

Körmend, 2020.06.20.                                                                      Simon István

tagintézmény-vezető

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum