Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Budapest


Élményekben gazdag programon vettek részt iskolánk tanulói Budapesten az Állatkertben és délután a Budapesti Nagycirkusz előadásán.

Reggel fél nyolckor indult buszunk az iskolánk elől. Kísérő tanáraink Ildi néni és Helga néni voltak. Úti célunk a Fővárosi Nagycirkusz és a Fővárosi Növény,-és Állatkert volt. Fél tizenegykor megérkeztünk a fővárosba.
Először az állatkertet látogattuk meg. Rengeteg érdekes állat és növény található itt. Legjobban a szurikáta lyuk tetszett, a mi abból állt, hogy egy csövön keresztül be lehetett mászni a szurikátákhoz. Oroszlánok és tigrisek egyaránt élnek az állatkertben. A gorillák és a zsiráfok viccesek, láttunk lúd viadalt és a pelikánok is nyugtalankodtak. Bementünk a denevéres házba, ahol szabadon repkedtek a denevérek. Még nyuszikkal is találkoztunk. Az állatkert felfedezésére egy órát kaptunk. Ezután rögtön a cirkuszba mentünk. Kicsit várnunk kellett, de utána rögtön elfoglalhattuk helyeinket. Az előadás címe a Jégbezárt Cirkuszvilág volt. A műsorszámok jégen történtek. Rengeteg színes, varázslatos és bámulatos mutatványt lehetett látni. Légtáncosok, különböző évszakok és még sok minden más. Szerintünk a cirkusz nem abból áll, hogy állatok is vannak benne, hanem mutatványok. Korcsolyában ugrókötelező emberek. A bohócok sem maradtak el, a jégre szőnyeget terítettek és akrobatikázó artistáknak is tapsolhattunk. A porondmester egy szórakoztató ember volt. A műsort a közönség ”vastapssal” jutalmazta. Végül beszálltunk a buszba és elindultunk hazafelé. Fél tízkor az iskola elé érkeztünk.
Nekünk nagyon tetszett ez a kirándulás. Köszönjük szépen Ildi néninek, hogy megszervezte ezt az utat.
Déri Júlia

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum